Ogolnie o serwerze - Źle - Wersja do druku +- Mentlegen - Sieć Polskich Serwerów (https://forum.mentlegen.pl) +-- Dział: Kosz (https://forum.mentlegen.pl/dzial-Kosz) +--- Dział: Kosz - Inne (https://forum.mentlegen.pl/dzial-Kosz-Inne) +--- Wątek: Ogolnie o serwerze - Źle (/watek-Ogolnie-o-serwerze-Zle) |
Ogolnie o serwerze - Źle - SplaciK - 06-04-2014 Witam, Grałem na tym serwerze wcześniej przez jakiś czas dzisiaj wróciłem i się zawiodłem. Kilka powodów: #1 Wszędzie dzieci co wiąże się z: #1A - Darciem przez nie mordy #1B - Rządzą się jakby serwer był ich (nawet bez detektywa) #1C - Nie ogarniają o co w tym modzie chodzi #2 Wszędzie RDM: #2A - Nie ma żadnego pluginu do reportowania RDM #2B - Dzieci też RDMują #2C - Pseudo wymierzanie sprawiedliwości (Zostaniesz zabity w next rundzie albo wpisz killa - Nic z tych rzeczy się nie dzieje) #2D - Traktują RDM jak kolejna zabawe nie jak lamanie regulaminu #3 - Admina brak (rozumiem, że nie każdy może cały dzień siedzieć ale w takim wypadku rekrutuje się admina, który może lub tak żeby w wyznaczonych godzinach jakiś admin mógł być na serwerze.) Mam nadzieję, że wpłynie to na kogoś i że poczynione zostaną zmiany w kierunku naprawy sytuacji na serwerze. RE: Ogolnie o serwerze - Źle - Arhenox - 06-04-2014 Witam, dziękujemy za zgłoszenie. Odnośnie punktu dot. RDM'ów - "#2D - Traktują RDM jak kolejna zabawe nie jak lamanie regulaminu", może dlatego, że RDM nie jest bezpośrednim złamaniem regulaminu. Administratorzy nie mają prawa za RDM karać, bo odpowiedzialna za to jest KARMA, co powtarzam tysięczny już raz. Co do pozostałych punktów - myślę, że to głównie z powodu braku Administratorów na serwerze. Moim zadaniem nie jest pytanie się każdego, czy chciałby zostać Adminem, to gracz powinien sam (jeżeli poczuwa się do odpowiedzialności i w swoim mniemaniu się na to stanowisko nadaje) wyrazić taką chęć - nabór jest zawsze otwarty, więc nie widzę problemu. Chciałbym także zakomunikować, że od początku tego miesiąca serwer nie posiada ŻADNEGO Administratora, gdyż nikt nie wywiązał się z opłaty. Pozdrawiam RE: Ogolnie o serwerze - Źle - SplaciK - 09-04-2014 A więc za to, że ktoś pomaga zachować porządek na serwerze ma jeszcze wam płacić ? RE: Ogolnie o serwerze - Źle - Arhenox - 09-04-2014 Tak, gdyż po 1 osoba bardziej dba o coś, za co musiała zapłacić, a przede wszystkim dokłada się do "funduszy" sieci. Administrator jest zwolniony z opłaty miesięcznej w momencie przekroczenia progu zebranych 88.5 zł (co od początku istnienia sieci, czyli dwóch lat, się jeszcze razu nie zdarzyło). Nie musisz więc wcale płacić, jeżeli potrafisz zachęcić pełno ludzi do zakupów w sklepie. Gdyby sieć nie obciążała mojej kieszeni - nie chciałbym w zamian nic, jednak przypominam, że jestem tylko i wyłącznie nieletnią osobą bez zarobku, która wydaje całe kieszonkowe na właśnie tę sieć. RE: Ogolnie o serwerze - Źle - Blazzer - 10-04-2014 Rozumiem, że cały czas prowadzona jest rekrutacja? Bo to co się teraz dzieje to po prostu masakra, wyzywanie się graczy, 10 letnie dzieci krzyczące na mikro, ghosting. Potrzebny jest administrator, który będzie często na serwerze i będzie ogarniał. Chciałem napisać opinie przy podaniu, ale(konto aktywowane): Nie masz uprawnień, aby przeglądać tę stronę. Możliwe powody takiej sytuacji: Twoje konto może być zawieszone lub zablokowane. Możesz nie mieć uprawnień do oglądania tej strony. Twoje konto może być nieaktywne lub moderowane. (Prześlij ponownie kod aktywacyjny) Odwiedzono tę stronę wpisując jej adres bezpośrednio w pasek adresu przeglądarki zamiast użyć odpowiedniego formularza lub odnośnika. RE: Ogolnie o serwerze - Źle - Arhenox - 11-04-2014 @[Blazzer] Nowi użytkownicy nie mogą wypowiadać się w podaniach innych, zabezpieczenie przed "wynajmowanymi oceniaczami". By zostać użytkownikiem, musisz się wypowiadać. 5 postów (poza Off Topic), które nie łamią zasad forum oraz są na temat i zostaniesz awansowany na użytkownika. RE: Ogolnie o serwerze - Źle - Arhenox - 26-04-2014 Nie widzę większego odzewu w tym temacie, więc zamykam. |