Mentlegen  - Sieć Polskich Serwerów
Server ogólnie - pytania i inne - Wersja do druku

+- Mentlegen - Sieć Polskich Serwerów (https://forum.mentlegen.pl)
+-- Dział: Kosz (https://forum.mentlegen.pl/dzial-Kosz)
+--- Dział: Kosz - Inne (https://forum.mentlegen.pl/dzial-Kosz-Inne)
+--- Wątek: Server ogólnie - pytania i inne (/watek-Server-ogolnie-pytania-i-inne)

Server ogólnie - pytania i inne - NMF1 - 08-08-2013

Witam, chciałbym się dowiedzieć, jakie będą losy tego servera - Czy macie zamiar zrobić cokolwiek z tym serverem?
Serwer stoi pusty, ale co jakiś czas gdy gram z kumplami ktoś wbija Smile
Niestety zdażają się przychodzić ludzie, którzy masowo RDMują i psują wszystkim zabawę :/
Pozatym jest kilka komend, które powinny zostać ustawione (lepiej by się grało Smile ),
przydałoby się kilka dodatkowych addonów (chyba że server ma być vanilla).

I gdyby była jakać ogarnięta Administracja, która byłaby dosyć aktywna gdy ktoś gra na serverze...
(Jeśli będzie coś w stylu rekrutacji, ja się chętnie zgłoszę - mam sporo czasu, doświadczenia i ochoty Wink )

RE: Server ogólnie - Arhenox - 08-08-2013

(08-08-2013, 18:31)NMF1 napisał(a): Witam, chciałbym się dowiedzieć, jakie będą losy tego servera - Czy macie zamiar zrobić cokolwiek z tym serverem?
Serwer stoi pusty, ale co jakiś czas gdy gram z kumplami ktoś wbija Smile
Niestety zdażają się przychodzić ludzie, którzy masowo RDMują i psują wszystkim zabawę :/
Pozatym jest kilka komend, które powinny zostać ustawione (lepiej by się grało Smile ),
przydałoby się kilka dodatkowych addonów (chyba że server ma być vanilla).

I gdyby była jakać ogarnięta Administracja, która byłaby dosyć aktywna gdy ktoś gra na serverze...
(Jeśli będzie coś w stylu rekrutacji, ja się chętnie zgłoszę - mam sporo czasu, doświadczenia i ochoty Wink )
Serwer właśnie dopiero co został założony i mamy ochotę go rozwijać jak tylko możemy Smile
Proszę zgłaszać wszelkie swoje propozycje co do pluginów, cvar'ów etc. w Propozycjach Zmian - bardzo chętnie wysłuchamy Smile
Wkrótce zostanie także otwarta rekrutacja, aktualnie Adminem tam jestem tylko ja.
Aktualnie na tydzień spadam, ale jak tylko przyjadę, to się wszystkimi serwerami porządnie zajmę Smile
Pozdrawiam,
Arhenox

RE: Server ogólnie - pytania i inne - Natalia97.wykOnawca - 08-08-2013

Gdy beda podania chetnie zloze na:
-Adminke na TTT
-Ultraadminke/Globaladminke z priv. Klasa UltraKicia ;3
A I sorka Archi ze pisze tutaj ale man pomysl by dodac WolfMusic I plugin na punkty(otrzymujesz za czas na serwerze I wymieniasz np na traile,czapki itd.)

RE: Server ogólnie - pytania i inne - NMF1 - 08-08-2013

RE: Server ogólnie - pytania i inne - Natalia97.wykOnawca - 09-08-2013

Point shopa to na TTT i DarkRP

Tylko takie małe ale... Point shop crashuje 50% serwerow z niewiadomego powodu na pozostalych 50% działa perfect

RE: Server ogólnie - pytania i inne - back_filip - 10-08-2013

Cytat:Point shop crashuje 50% serwerow z niewiadomego powodu
Powodem jest błędna konfiguracja pliku dotyczącego bazy danych sql. Wystarczy założyć bazę danych i zainstalować na serverze.
Administratorzy niektórych serverów są ułomni i wklejają po prostu niektóre dodatki które bez manualnej konfiguracji nie są w stanie działać a co gorsza mogą wytwarzać szkody takie jak crash servera

RE: Server ogólnie - pytania i inne - Natalia97.wykOnawca - 10-08-2013

No,tak
Tylko by nie przesadzić z tymi postaciami do kupna np. Nie dawajcie Alyx ale np. Skeleton,zombie i inne takie. Postaram się.napisać. Do znajomego który pracuje w ovh.pl może da maszynkę 16gb na kolejne serwery mentlegena
tylko wpierw musimy trochę ludu na serwerach mieć