Mentlegen  - Sieć Polskich Serwerów
Problemy z karmą - Wersja do druku

+- Mentlegen - Sieć Polskich Serwerów (https://forum.mentlegen.pl)
+-- Dział: Kosz (https://forum.mentlegen.pl/dzial-Kosz)
+--- Dział: Kosz - Inne (https://forum.mentlegen.pl/dzial-Kosz-Inne)
+--- Wątek: Problemy z karmą (/watek-Problemy-z-karma)

Strony: 1 2

Problemy z karmą - idefikx - 01-01-2014

Otóż myślę, że ban za karme jest za długi może z 10-20min powinien wystarczyć albo zmniejszyć limit karmy do np 500 i poniżej 500 dostaje się bana dopiero Wink

RE: Propozycja dotycząca Karmy - Wiśnia[PL] - 01-01-2014

Popieram propozycję w 100%.

RE: Propozycja dotycząca Karmy - Arhenox - 01-01-2014

Godzina to odpowiednia ilość czasu za takie wykroczenie - mobilizuje to gracza do niepopełniania już tego błędu. Limity ustalałem tak, żeby za przypadkowe zabójstwa gracz nie został ukarany, ale jeżeli jedzie po wszystkich, to otrzymał karę. Aktualnym progiem jest 650 - biorąc pod uwagę, że gracz na początek gry ma 1000 karmy, a regeneruje się ona po rundach "bez wpadek", uważam to za rozsądną ilość. Czasu bana więc na pewno nie zmienię, jeżeli jednak wpłynie więcej próśb dot. zmniejszenia progu otrzymania bana - mogę się nad tym zastanowić.

RE: Propozycja dotycząca Karmy - wykOnawca:. - 01-01-2014

RE: Propozycja dotycząca Karmy - searinox12345 - 01-01-2014

Cóż , godzina jest definitywnie odpowiednim czasem ( można odpocząć od komputera) , lecz byłbym za obniżeniem przynajmniej kary za zabójstwo , traci się nawet 150 karmy za samoobronę!
Często nowi gracze nie wiedząc o co chodzi z trybem , poprostu strzela do każdego kogo zobaczy, a przecież trzeba się bronić.
Skracając moją wypowiedź , kara za zabójstwo powinna zostać obniżona , lecz 650 = ban jest według mnie dobre.

RE: Propozycja dotycząca Karmy - Arhenox - 01-01-2014

Kara za zabójstwo to już ciężki orzech od strony technicznej - sama kara wynosi 40 pkt, ale każde zadane obrażenie już odbiera karmę (więc to się sumuje). Mnożnik ustawiłem lekko więcej od defaulta.

Skarga dot. działania Karmy - Mesmeroo - 04-01-2014

Grając na serwerze od dnia 2014-01-03 nasłuchałem się wiele komentarzy dot. systemu karmy. 
Lecz dzisiaj aktualny ban jest totalnie bezsensu...
Dostałem ok 19.30 bana 1h za karmę.
Wszedłem na serwer o 21.00 wszystko ok ale karma -800 (około 750)
Kiedy mapa się skończyła odrazu znów dostałem bana...

RE: Skarga dot. działania Karmy - Arhenox - 04-01-2014

Musiałeś sobie tak nazbierać punktów, że odjęło Ci aż tyle punktów, aczkolwiek system powinien zresetować Twój poziom karmy po zakończonym banie. Przenoszę do innego działu - w tym składa się skargi na graczy.

RE: Skarga dot. działania Karmy - wykOnawca:. - 04-01-2014

Widocznie zabijasz swoich, wystarczy że tylko go/ją postrzelisz a karma ci się obniża.Gdy dostaniesz bana na 1h za karmę i ponownie wejdziesz na serwer twoja karma jest zrównana do 800 i nie ma żadnej opcij że system karmy się zawalił lub nastąpił błąd ze strony autora lub samego pluginu.Więc pozostaje jedyna możliwość że strzelałeś do swoich.

Pozdrawiam.

RE: Skarga dot. działania Karmy - Mesmeroo - 04-01-2014

Gdy przeczytałem twój komentarz pomyślałem że bierzesz mnie za jakiegoś idiotę...Wiem że gdy jesteś inno to nie możesz zabijać (chyba że treit)
Po banie wszedłem na serwer na 100% miałem mniej niż 800 karmy, podczas zmiany mapy odrazu ban , wiem że gdy mam mało karmy to musze się strzec ale ...